Asbestemming

Na een crematie moet de as volgens de wet een maand in het crematorium blijven. Daarna kunnen de nabestaanden bepalen wat er met de as gebeurt. Op verzoek kan de as worden bijgezet in een urn of worden verstrooid. De verstrooiing vindt meestal plaats op een speciaal terrein bij het crematorium, maar dit kan bijvoorbeeld ook vanaf een boot of vanuit een vliegtuig boven zee gebeuren. Wij denken graag met u mee om die herinnering te vinden die past bij uw verwachtingen en gevoelens.

Begraven in familiegraf

Veel begraafplaatsen bieden daarnaast de mogelijkheid om de asurn te begraven in het bestaande familiegraf, waarbij ook een extra
inscriptie op het monument kan worden aangebracht. Uiteraard is het mogelijk om dan meteen restauratiewerkzaamheden uit te voeren als de steen door weersinvloeden beschadigd is geraakt.

Plaatsen op een begraafplaats

Op vrijwel elke begraafplaats is een deel van het terrein speciaal ingericht voor het plaatsen van asurnen. Meestal kunt u ervoor kiezen om de (sier)urn in een urnenmuur te plaatsen. Vaak is het mogelijk om deze nis af te dekken met een afsluitplaat, waarop u een inscriptie kunt laten aanbrengen. Soms moet u hiervoor eerst overleggen met de beheerder van de begraafplaats.

Daarnaast kunt u de urn laten begraven in een urnengraf. Dit kan een ondergronds of een boven- gronds graf zijn.

A. Een urnenmuur

    • Een sierurn, vervaardigd van duurzaam materiaal, die in de nis wordt gezet.
    • Een afsluitplaat: op een urnenmuur die de nis afdekt (soms in overleg met de beheerder van de begraafplaats.

B. Een urnengraf

    • Te onderscheiden valt een ondergronds of een bovengronds urnengraf.

Zijn we echt voordelig? Gebruik onze prijscalculator en bereken de kosten van de uitvaart.

Prijs berekenen