Uitvaartverzekering

Om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden de uitvaart kunnen betalen, kunt u spaargeld reserveren in een depositofonds of een uitvaartverzekering afsluiten. Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Als u overlijdt, betaalt de verzekeringsmaatschappij de kosten. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten. Hieronder staan de twee meest voorkomende vormen.

Waar u ook verzekerd bent, Van Mourik Uitvaartverzorging staat altijd voor u klaar. U heeft namelijk het recht om zelf een uitvaartondernemer te kiezen die bij u past. Wij verzorgen voor u de formele afhandeling van de polis. De kans is groot dat u bij ons ook een stuk voordeliger uit bent dan wanneer u aangesloten bent bij een van de grotere uitvaartverzekeraars als Yarden, Monuta of Dela.

Soorten verzekeringen

Kapitaalverzekering
Bij overlijden krijgt u een bedrag uitgekeerd waarmee uw nabestaanden de uitvaart betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van de premie en de polisvoorwaarden.

Naturaverzekering
U ontvangt geen geld, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Veel verzekeringsmaatschappijen kennen een basispakket met de standaardonderdelen van een uitvaart. U kunt daarnaast een aanvullende verzekering afsluiten voor extra’s.

” Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaf mij een gevoel van zekerheid. Zowel voor mijzelf als voor mijn man. “

Sandra Visser
Rotterdam

Zijn we echt voordelig? Gebruik onze prijscalculator en bereken de kosten van de uitvaart.

Prijs berekenen