Wilsbeschikking

Voor uw nabestaanden is het belangrijk om te weten wat uw uitvaartwensen zijn. Het zal hen een zekere rust geven in een verdrietige periode waarin zij in korte tijd veel moeten regelen. Een wilsbeschikking kan daarbij helpen.

In een wilsbeschikking kunt u vastleggen wat u wel en niet wilt bij uw uitvaart. Daardoor is een wilsbeschikking een goede leidraad voor uw nabestaanden om u het laatste afscheid te geven dat u zelf voor ogen had. Uw wensen over de verdeling van de erfenis kunt u niet via een wilsbeschikking regelen. Dat zijn zaken die u door de notaris moet laten vastleggen. Ook het aanwijzen van de executeur testamentair wordt door een notaris geregeld.

Regie in eigen hand

Een wilsbeschikking geeft u de mogelijkheid om de regie te voeren over uw eigen afscheid. U kunt zo gedetailleerd als u wilt aangeven wat er moet gebeuren. Natuurlijk geeft de wilsbeschikking allereerst antwoord op grote vragen zoals begraven of cremeren. Maar ook uw wensen over bijvoorbeeld bloemen, genodigden, rouwadvertenties en muziek kunt u opnemen in uw wilsverklaring.

Ook de catering kunt u van tevoren bepalen. Is er alleen een kopje koffie na de uitvaart of wilt u ook broodjes laten serveren? Of juist  liever niet? Alleen u weet hoe u dit graag zou willen. Zijn er na verloop van tijd toch nog dingen die u wilt wijzigen? Dan verandert u uw bestaande wilsverklaring of vult u gewoon een nieuwe in.

Gratis wilsbeschikking

Wilt u een wilsbeschikking opstellen? Dan kunt u in het rouwcentrum van Van Mourik Uitvaartverzorging gratis een blanco wilsbeschikking afhalen en die thuis invullen. U kunt er ook één opvragen via het formulier op onze site.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Ik ben gek op muziek. In mijn wilsbeschikking heb ik vastgelegd dat op mijn uitvaart, mijn favoriete muziek wordt gedraaid.”

Jennie Brouwer
Rotterdam

Zijn we echt voordelig? Gebruik onze prijscalculator en bereken de kosten van de uitvaart.

Prijs berekenen